O Clayoni

Clayona predstavlja blagovno znamko pod katero se predstavljajo naravna mila in dodatki.

Izdelki, narejeni iz naravnih sestavin, so namenjeni negi kože brez uporabe škodljivih kemikalij ali sintetičnih dodatkov. Naši cilji in vrednote poudarjajo zmanjšanje ekološkega odtisa in podpirajo vse oblike trajnostnih praks.

kdo sem

Polona Debeljak

ljubiteljica narave, predana trajnostnim vrednotam in ustanoviteljica blagovne znamke mil Clayona.

Že v otroštvu sem se spopadala s težavami s kožo, srbečica, suha koža, na nekaterih predelih mastna. Po nešteto testiranjih in neskončnemu številu obiskov zdravnikov in dermatologov, so mi končno postavili diagnozo – Atopični dermatitis. 

Bolezen, če ne izzveni med puberteto, z njo pač moraš živeti in se jo naučiti obvladovati. Koža je naš največji organ in ko telesu kaj ne paše, se nam najprej pokaže na koži. Spomnim se tekočih mil – o, kako so lepo dišala! Da ne govorim po uporabi – ne samo suha koža ampak izsušena, vneta koža in neznosna srbečica. Takrat sem začela bolj aktivno opazovati kaj dam vase, nase, v kaj se oblečem, s čim perem. Vsa tako imenovana negovalna kozmetika, razen tistih res najdražjih ali na recept, ki tanjšajo kožo, ni pomagala.

Tako sem začela z raziskovanjem naravne kozmetike, tiste najbolj osnovne – MILA. Prvi poskusi so bili eksperimenti z dodatkom kozjega mleka, medu, cimeta, naravna barvila. Še vedno pa vse to ni bilo dovolj nevtralno za nego moje občutljive kože.

In tako je prišla ideja, kaj pa GLINA? Seveda spet »research«. In ugotovitve: GLINA ima zelo bogato mineralno sestavo, čisti pore, pomirja, neguje kožo in jo naredi mehko. Manjkal je še tisti pravi vonj. Z ETERIČNIMI OLJI sem se igrala glede na letni čas, pa tudi okusi se spreminjajo. Tu sem morala biti prav posebno pozorna na izbiro, zato sem se  vedno odločala za nevtralne tone in 100% naravna eterična olja. Izpadla je takšna top kombinacija »žajfe«, da sem v zelo kratkem času nalezla vse moje bližnje.

Po več kot desetih letih dolge raziskave in eksperimentiranja na mojih bližnjih, lahko samozavestno izjavim, da stvar deluje. Moja koža nima potrebe po dodatnih vlažilcih, mleku, pilingih… To ni samo posledica tega kaj dam nase ampak tudi kaj dam vase. Je pa milo rešilo kar nekaj tegob. Poleg tega da je naravno, ne potrebujem zanj nobene embalaže, ko ga skuham diši celo stanovanje in ne zapravljam dodatno več za razna masla, marmelade za telo.  

Če dam kaj iz rok, ko pridem na obisk, je to moje milo. Ker, kaj boljšega bi lahko želela drugim.

Najdete nas na spodnji lokaciji:
Zaupamo našim partnerjem! 
Zato vas vabimo, da obiščete njihove poslovalnice in si izberete svoje najljubše milo z glino Clayona.
Terrasan Izola – Ekološka in bio trgovina
Sarine dobrote Sara Osterman s.p.
Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje
Javni zavod rokodelski center Ribnica – zavod za rokodelstvo, Muzejsko in Galerijsko dejavnost