Pregled

Kupec ima pravico, da v 14 dneh obvesti ponudnika, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. To sporoči na e-naslov: info@clayona.com Pri tem potrošnika bremenijo le stroški vračila blaga.

Odstopni rok začne teči z dnem, ko potrošnik pridobi dejansko posest nad blagom.

Kupec mora ponudnika o odstopu od pogodbe obvestiti z izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

V primeru odstopa od pogodbe bo ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe kupcu vrnil vsa prejeta plačila.
Vrnitev plačila lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga oz. do prejema dokazila, da ste blago poslali nazaj.

Skladno s 43.č členom ZVPot odstop od pogodbe ni možen v primeru, da so bili naročeni izdelki zdravila, prehranska dopolnila in drugi posebni izdelki. Navedeno ne velja v primerih dostave napačnih izdelkov.

Če je kupec blago že prejel in od naročila odstopi, mora blago nepoškodovano in v nezmanjšani količini poslati ponudniku v 14 dneh po poslanem sporočilu o odstopu od naročila. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo.

Kupec lahko blago vrne tako, da poštno pošiljko pošlje na spodnji naslov ponudnika, pri čemer stroške vračila blaga krije kupec.

Vračilu blaga je treba obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa ali drugo dokazilo (npr. bančni izpisek), s katerega sta razvidna datum in čas nakupa.

Da bi bil vaš artikel upravičen do vračila, mora biti neuporabljen in v enakem stanju, kot ste ga prejeli. Prav tako mora biti v originalni embalaži.

Nevračljivi artikli: • Darilne kartice Za dokončanje vašega vračila potrebujemo račun ali dokazilo o nakupu. Prosimo, da svojega nakupa ne pošiljate nazaj proizvajalcu. V določenih primerih so odobrena samo delna povračila: • Vsak predmet, ki ni v prvotnem stanju, je poškodovan ali mu manjkajo deli iz razlogov, ki niso posledica naše napake. • Vsak artikel, ki je vrnjen več kot 14 dni po dostavi.

Vračila

Ko bo vaše vračilo prejeto in pregledano, vam bomo poslali e-poštno sporočilo, da vas bomo obvestili, da smo prejeli vaš vrnjeni izdelek. Prav tako vas bomo obvestili o odobritvi ali zavrnitvi vašega vračila.
Če je vaše vračilo dobreno, bo vaše vračilo obdelano in kredit bo samodejno pripisan vaši kreditni kartici ali prvotnemu načinu plačila v določenem številu dni.

Če še niste prejeli vračila, najprej znova preverite svoj bančni račun. Nato se obrnite na izdajatelja kreditne kartice; lahko traja nekaj časa, preden bo vaše vračilo vidno na vašem računu.
Nato se obrnite na svojo banko. Pogosto traja nekaj časa za obdelavo, preden je vračilo objavljeno.
Če ste storili vse to in še vedno niste prejeli vračila, nas kontaktirajte na info@clayona.com.

Vračilo je možno samo za izdelke po rednih cenah. Za artikle v prodaji ni mogoče povrniti denarja.

Artikle zamenjamo le, če so  poškodovani. Če ga želite zamenjati za enak artikel, nam pošljite e-pošto na info@clayona.com in pošljite svoj artikel na: Prokum d.o.o., Podjetniško naselje Kočevje 1, 1330 Kočevje.

Zamenjava

Artikle zamenjamo le, če so okvarjeni ali poškodovani. Če ga morate zamenjati za isti artikel, nam pošljite e-pošto na info@clayona.com in pošljite svoj artikel na: Prokum d.o.o., Podjetniško naselje Kočevje 1, 1330 Kočevje.

Darila

Če je bil artikel ob nakupu označen kot darilo in poslan neposredno vam, boste prejeli darilni dobropis v vrednosti vašega vračila. Po prejemu vrnjenega artikla vam bomo po pošti poslali darilni bon.
Če artikel ob nakupu ni bil označen kot darilo ali je obdarovalec dal naročilo poslati sebi, da vam ga izroči pozneje, bomo darilcu vrnili kupnino in izvedel bo za vaše vračilo.

Pošiljanje vračil

Če želite izdelek vrniti, ga pošljite po pošti na: Prokum d.o.o., Podjetniško naselje Kočevje 1, 1330 Kočevje.
Sami boste odgovorni za plačilo stroškov pošiljanja za vračilo vašega predmeta. Stroški pošiljanja so nevračljivi. Če prejmete vračilo, bo strošek povratne pošiljke odštet od vašega vračila.

Če vračate dražje izdelke, lahko razmislite o uporabi sledljive storitve pošiljanja ali nakupu zavarovanja pošiljanja. Ne jamčimo, da bomo prejeli vaš vrnjeni izdelek.

Potrebujete pomoč?

Za vsa vprašanja glede menjave oziroma vračil, nas kontaktirajte na elektronski naslov: info@clayona.com

“Za spletno trgovino Clayona.com”
Prokum d.o.o., Podjetniško naselje Kočevje 1, 1330 Kočevje