Kaj je glina in zakaj je tako posebna?

Glina je že tisočletja znana po svojih zdravilnih lastnostih. Gre za naravno mineralno snov, ki jo najdemo v različnih barvah in sestavah. Različne vrste gline imajo različne učinke na kožo, zato so mila z glino odlična izbira za različne tipe kože.

Bela glina je znana po svoji nežnosti in je primerna za občutljivo kožo, saj nežno čisti in pomirja draženje. Rdeča glina je bogata z železom in minerali, ki kožo tonizirajo in ji dajejo zdrav sijaj. Zelena glina ima odlične čistilne lastnosti, saj učinkovito odstranjuje odvečno olje in nečistoče, hkrati pa kožo ne izsuši. Črna glina je odlična za mastno in aknasto kožo, saj pomaga zmanjšati izločanje maščobe ter zmanjšuje pojav aken in ogrcev.

Ročno izdelana mila z glino so narejena s posebno pozornostjo in skrbjo za naravne sestavine. Proizvajalci teh mil uporabljajo samo visoko kakovostne sestavine, pogosto ekološkega izvora, in se izogibajo škodljivim kemikalijam, ki jih najdemo v mnogih komercialnih milih. To pomeni, da so mila bolj prijazna do kože in okolja.

Ročno izdelana mila so tudi estetsko privlačna. Običajno so okrašena z različnimi barvami in vzorci, ki jih ustvarjajo s pomočjo naravnih barvil in dodatkov, kot so suho cvetje, zelišča ali sadje. Vsak kos mila je unikaten, kar daje občutek prestiža in posebnosti vsaki uporabi.